Klassens clown som liten - not!

I olika roller arbetade han som konsult – en roll som han blev trogen i många år. Det är något med den kliniska blicken säger han eftertänksamt. Att komma in utifrån, och snabbt kunna sätta sig in i verksamheten med hjälp av ett antal frågor för att sedan hjälpa till med utveckling av verksamhet och varumärke. Läs hela den fina intervjun av Åsa Lindell från när vi träffades i hennes paradis Brännö i Göteborgs södra skärgård.

Klassens clown som liten - not!

De som känner Kenth kanske tror att han var klassens clown som liten. Den som stod upp på fredagarnas roliga timme och höll tal på avslutningen. Icke. Kenth var snarare tyst och hade fokus på att studera. En riktig plugghäst. Mamman var viktig, han beskriver henne med ett alldeles underbart ord: omtanke. Kvinnan som själv uppfostrade fyra barn, jobbade heltid, vände på slantarna var den som fick Kenth att intressera sig för matlagning. Söndagsmiddagarna minns släkten än idag; då serverades råstekt potatis, kyckling, sås och gelé. Och så pannkakorna. Mamman vid spisen, barnen vid bordet som slök pannkaka efter pannkaka. Först när de var mätta och belåtna satte hon sig ned och åt. Berättelsen får mig att i minnet transporteras tillbaka till mitt barndoms kök och min mamma vid pannkakspannan…

Läs hela intervjun här!


Sluta tanka skit

16 april 2024

När det våras är det lätt att ha "sol i sinne", men annars då..? Vi fastnar lätt i det som stör, som kanske inte ens är sant. Vi fastnar lätt i det vi inte har, istället för att ta tillvara allt det andra. Vi dras lätt med i andras oro, när vi själva kanske mår alldeles förträffligt! Här ger jag dig några grundläggande tankar.

Poddsnack om tystnadskultur

31 januari 2024

Alla som jobbar med organisations- och medarbetarutveckling borde lära sig att se och förstå tystnadskultur. Vill du lära dig mer om det goda ledarskapet får du ibland dyka in på den mörka sidan - det har vi gjort! Mekanismer, beteenden och signaler. Ledarskapets inverkan och vad som krävs för att motverka, såväl som hur du kan stötta andra (och själv förstå!) när du själv är mitt i den. Du vänjer dig fort!

Blås i pipan och det går åt pipan!

31 januari 2024

Visslar du på väg till jobbet eller visslar du för att du behöver hjälp att komma därifrån? I det första fallet behöver du troligen inte tänka så mycket på eller oroa dig för en tystnadskultur och det är normalfallet för de flesta verksamheter. Det är när du istället befinner dig mitt i tystnadskulturen eller står vid sidan och ser den. Då är det dags att fylla lungorna och blåsa ut. Du ser oegentligheter, vill påtala brister eller är själv drabbad!

Åk till toppen